onsdag 1. juni 2011

Akvarier og forøkning

Puntius titteya male - Cherrybarbe hann
Det er ikke bare bare når man får dilla på ting... Jeg er vel kjent for at om jeg får en interesse, så baller det fort på seg til det folk vil kalle en mani... Så langt vil jeg vel ikke strekke det, men jeg blir kansje litt mer interessert i tingene jeg interesserer meg for en mannen i gata... Jaja, han om det ;)

Det som skjer nå om dagen er vel kansje ett bilde på det... 1 stk 250 liters akvarie, har nå blitt til 11 akvarier i forskjellige størrelser...


Snegleegg
Morsomt det, men enda morsommere er det når noe av det som er oppi akvariene øker. Det første som viste forøkning her var Pomacea bridgesii, eplesnegle av fargen blå. Utrolig moro! Eggene blir lagt tørt, f.eks oppi lystoppen, og ser ut som en liten minimais... Etter 1 uke eller 4, så kryper det små små snegler ut, og plopper nedi vannet for å begynne livet sitt der.



2 dager gammel
Her er en 2 dager gammel sneglebaby. De svarte prikkene viser visstnok at det kommer til å bli farge på huset etterhvert, og at det ikke er en 'standard' gul eplsesnegle. Sansynligvis er begge foreldrene til denne blå.





2-3 uker gammel
Her kan man se at den begynner å få fargen sin. Det er ganske tydelig at den ikke blir gul, men at den nok har arvet fargen fra 'moren' sin. Ellers kan man jo også se at den har fått farge på kroppen sin, helt nydelig orange farge.


Palettciklide hunn
Så, for ikke lenge siden skjedde det vi håpte på. Endelg klarte Pelvicachromis pulcher, palettciklidene å få det til... De hadde allerede lagt egg en del ganger, men de fikk aldri frem unger før de selv og/eller andre fisk hadde spist kaviaren ;) Men denne gangen fikk de det til, og plutselig var det en gråbrun masse som beveget seg oppå sanden på utsiden av kokosnøtthula deres. 2-3mm store (små) babyer som 'sklei' rundt på sanden. Hurra som en viss facebookperson ville sagt :P

Fikk fisket opp noen av de med en liten håv, og satt dem i ett eget yngelkar oppi karet med foreldrene. De fleste ciklider er gode foreldre, og passer mer enn gjerne på ungene sine. Om ungene tar en tur for langt bort, er raskt en av foreldrene der, suger de inn i munnen og flytter de tilbake der de skal være. utrolig fasinerende. Det første 'problemet' vi møtte med dette, var at yngelkaret ble stående i motsatt ende av karet enn det foreldrene bodde i. Da fikk mor ett problem, for hun ville fortsatt passe på ungene sine, og måtte dermed reise den drøye meteren for å sjekke begge plassene... Ikke bra. Det endte med at de restrerende ungene ble mat for de andre fiskene... Da satte vi likegodt igang ett nytt kar til ynglene så de kunne få litt større plass, samtidig som mor ikke trengte passe på de.

2 uker
I dag er de vel 2 uker gamle, mor er igjen igang med å prøve å få far å være med på å gjenta forsøket, og ynglene fra sist er blitt en 8-9mm store. Neste kull får gå i karet sammen med foreldrene, så får vi se om noen overlever det.

Blå reke m/rogn
Siste tilskudd på stammen er forhåpentligvis Neocaridina sp. blue, blå reke som jeg oppdaget hadde rogn/egg idag. Morsomme å ha i akvarier disse, og eggene begynner faktisk å formes oppi nakken på reken, for så å flytte seg ned mot buken når de blir større... Håper det blir suksess med disse, det hadde vært morsomt... Må kansje ha ett eget kar til disse snart...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar